Boterdiep-Bloemsingel

FACTS

ALGEMEEN
Het Paleis is een cultureel woon- en werkcomplex. Een plaats, waar kunstenaars, vormgevers, ondernemers en cultuurliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, waar wonen en werken samengaan. De plek waar nieuwe initiatieven en idee├źn worden ontwikkeld met diverse activiteiten voor een breed publiek.
Het Paleis is gevestigd op de hoek van het Boterdiep en de Bloemsingel, in het voormalig Scheikundig Laboratorium van de Rijks Universiteit Groningen.Er is een brasserie, een hotel, zaalverhuur, speciale startersateliers en er worden diverse culturele activiteiten ontplooid.
WERKEN EN WONEN
Er zijn 70 creatieve bedrijven gevestigd: ateliers gekocht door kunstenaars,vormgevers, musici of schrijvers. Daarnaast huren startende kunstenaars en bedrijfjes een ruimte en zijn er innovatieve bedrijven op creatief gebied, zoals het FabLab, het Innovatielab, uitgeverij de Passage e.a. Verder zijn er appartementen die zijn gerealiseerd door woningbouwcorporatie Nijestee.
Het Paleis ligt op loopafstand van de Grote Markt, middenin de creatieve stadszone, het Ebbingekwartier.
ETEN EN DRINKEN
In de Brasserie kunnen mensen elkaar ontmoeten, een kopje koffie drinken, een borrel doen, lunchen of dineren.
ZALEN TE HUUR
Het Paleis is een inspirerende omgeving voor vergaderingen,manifestaties, congressen, lezingen, debatten, concerten of theater. Het Paleis heeft ruimtes voor grote en kleinere groepen. De catering wordt verzorgd vanuit Brasserie Het Paleis.
Er zijn verschillende vergaderarrangementen mogelijk. Zalen in Het Paleis: Erlenmeyerzaal, Vijzelzaal, Mortierzaal, Spectrum, Schatkamer
SLAPEN
Slapen in Het Paleis kan ook! Er zijn 10 verschillende hotelkamers, met een lounge en keuken. Elke kamer is door Groninger kunstenaars ingericht, in de stijl van een kunststroming.Informatie

Boterdiep-Bloemsingel