Warning: Declaration of AtelierProperty::delete() should be compatible with ORM::delete($field = '') in /home/ateliers/domains/ateliersgroningen.nl/private/Model/AtelierProperty/AtelierProperty.class.php on line 144
HaViK - Panden en organisaties - Ateliers Groningen

HaViK

FACTS

Atelierorganisatie HaViK bestaat uit de Huurdersvereniging Kunstenaars, de HVK en de verhuur-beheerstichting Art Indeed, A.I, samen HaViK.
De HVK verzorgt de bemiddeling en toewijzing van met name 6 atelierpanden in het centrum van de stad Groningen, die door woningbouwcorporaties worden verhuurd en beheerd. De HVK werkt met een wachtlijstsysteem dat zij heeft ontwikkeld, om een een eerlijke en transparante manier van toewijzen te waarborgen. Professionele kunstenaars en vormgevers die op zoek zijn naar woon- en werkruimte kunnen zich op deze lijst inschrijven. Voorwaarden voor inschrijving en inschrijfformulieren zijn te vinden op de website: www.havik-groningen.nl
De HVK maakt deel uit van het Landelijk Overlegorgaan Ateliers, het LOA.

Verhuur-beheerstichting Art Indeed richt zich op het verkrijgen, creƫren en verhuren van semi-permanente werkplekken in panden die 2 tot 5 jaar beschikbaar zijn. Art Indeed doet dit in samenwerking met CareX.
Er kunnen individuele kunstenaars of vormgevers werken maar ook groepen of discipline overschrijdende groepen. Behoor je tot de groep creatieven die niet aan de HVK-voorwaarden voldoet, kun je voor deze ateliers in aanmerking komen door je in te schrijven bij CareX.

HaViK