Nieuwsartikel

Lancering website www.ateliersgroningen.nl op Let's Gro Festival

Atelierdag tijdens Let's Gro

Waar: Paradijsvogelstraat 10, Groningen
Wanneer: Zaterdag 22 November 2014, vanaf 14:00 uur.


Ateliersgroningen.nl
De website: ateliersgroningen.nl is een initiatief van verschillende Groninger atelieraanbieders en de gemeente Groningen. Het doel van de nieuwe website is om alles wat te maken heeft met ateliers in kaart te brengen.  Hoe is de ateliersituatie in Groningen georganiseerd, bij wie moet je zijn als je een atelier zoekt of aan te bieden hebt, hoe kom je in aanmerking voor een atelier.
Het is voor het eerst dat deze situatie in beeld wordt gebracht.
Daarnaast is het een site door en voor de kunstenaars zelf. Zij kunnen zichzelf presenteren, op de agenda exposities bekend maken, nieuwsitems toevoegen of advertenties plaatsen op het prikbord. Kortom een verzameling van alles wat te maken heeft met kunstenaars en hun werkruimte.

Presentatie boekje: Ateliers in Groningen
Dit boekje geeft een beeld van de verschillende atelierpanden en broedplaatsen in de stad op dit moment. Waar bevinden die zich, wie werken er, wat wordt er gemaakt?
Het boekje is gratis te verkrijgen op verschillende plekken in de stad.

Presentatie project Radio Mobi voor Zichtbaarheid Atelierpanden
Kunstenares Natasha Taylor maakte het winnende voorstel voor het project Zichtbaarheid Atelierpanden, wat Atelierorganisatie HaViK organiseerde. Op de vraag hoe je als kunstenaar een atelierpand zichtbaar kunt maken, had Taylor een origineel voorstel. In de presentatie is te horen hoe ze het verhaal van kunstenaars en hun atelier verwerkte tot geluidsdocumentaires. Samen met het werk uit de bezochte ateliers, zijn de fragmenten te beluisteren tijdens de presentatie. Check www.NatashaTaylor.nl voor een preview van haar werk.

Het werk en de werkruimte van de kunstenaars van de Paradijsvogelstraat 10
CareX is onlangs onder de vlag van CABIN (CAreX Broedplaatsen Initiatief) begonnen met de realisatie van een broedplaats in het pand waar de Atelierdag wordt gehouden. In de broedplaats  hebben Tjeerd Veenhoven, Henk Slomp, Oscar Venema, Carolijn Slotje, Hugomatic, Martijn Westphal, Rob Grip en Gerard Wösten inmiddels een werkruimte. Van hun en andere kunstenaars is werk te zien in of buiten hun werkruimte.

Expositie Kinetische kunst
Er zijn kinetische installaties van verschillende kunstenaars te zien op het terrein en in de gebouwen. Een aantal van deze werken zijn gemaakt door studenten van de klassieke academie.

CABIN- FEVER
De atelierdag wordt afgesloten met een borrel.
De borrel begint om 18.00 uur en wordt georganiseerd i.s.m. Toentje. Zij openen een winkel met kookstudio in de broedplaats en verzorgen tijdens Lets Gro eveneens een druk programma in en om de broedplaats. Er is live-muziek van onder andere Bert Hadders en een deejay...

Voor meer informatie:

Atelierorganisatie HaViK
Oude Boteringestraat 63
9712 GE Groningen
T: 050 314 3330
E: info@havik-groningen.nl